Zandhoveninternational.be

Wonen in

Zandhoven,

hoe is dat?

Zandhoven is een plaats en gemeente in de provincie Antwerpen. De gehele gemeente telt ongeveer 13.000 inwoners, waarvan de meeste mensen wonen in het dorp Zandhoven. Hoe is het wonen hier?

Deelgemeenten van

Zandhoven

De gemeente Zandhoven bestaat uit de dorpen Zandhoven, Pulderbos, Pulle, Viersel en Massenhoven. Stuk voor stuk kleine gezellige dorpjes waar het er rustig aan toe gaat. Omringt door natuur en een gezellige dorpskern, voel je je hier zeker snel thuis.

Zandhoven maakt onderdeel uit van het Economisch Netwerk Albertkanaal. Dit is een samenhangend netwerk van Vlaamse gemeenten die gelegen zijn aan of nabij het Albertkanaal. Samen met deze gemeente stellen ze de economische sterkten op elkaar af, zodat ze de economische groei gestructureerd kunnen opvangen.

Hoe is de cultuur in

Zandhoven?

Tot in de jaren 1990 stond Zandhoven bekend om zijn legendarische baan dancings. Hier kon je draaiorgels vinden en naar volksmuziek luisteren. Ondertussen zijn deze bekende plekken omgebouwd naar een fitnesscentrum en een restaurant. Maar het was zo populair dat iedereen, ook van ver buiten Zandhoven, ervoor naar Zandhoven kwam!

Tot op de dag van vandaag heeft Zandhoven nog steeds een actieve dorpskern. Er worden het hele jaar door verschillende evenementen en sportieve en culturele activiteiten georganiseerd. Ook wordt er veel ingezet voor bewoners. Zo worden er door verschillende verenigingen dingen georganiseerd, zoals een kaartavond of een kastelentocht!

Winkelen in de

omgeving

Zandhoven heeft een fijn centrum, waar je eigenlijk alles wel kan vinden wat je nodig hebt. Zo zijn er meerdere supermarkten te vinden, maar ook kledingwinkels, schoenenwinkels, een drogist en een fitnesscentrum.

Uit eten gaan in Zandhoven is ook lekker. Er zijn verschillende restaurants of een brasserie te vinden waar je een hapje kan gaan eten. Ook als je zin hebt in fastfood kun je hier terecht. Er is een cafetaria te vinden en aan de N-weg is er ook een grotere fast food keten gevestigd.

Omgeving van

Zandhoven

Zandhoven is gelegen in het natuurgebied de Kempen. Er zijn dus veel mooie plekken te vinden om te ontspannen en te wandelen. Zo is het Pulderbos er te vinden en ligt niet ver daar vanaf de visvijver. Ga je een klein beetje buiten Zandhoven, kom je in het mooie gebied De Lovenhoek, wat onderdeel is van Nationaal Park in Vorselaar. Een natuurliefhebber hoeft zich dus nooit te vervelen hier.